Επιλεγμένα Τεκμήρια

Σφαιρικά Βίντεο

Για να έχετε τη δυνατότητα τρισδιάστατης περιήγησης, χρησιμοποιείστε τα βέλη στο επάνω αριστερά μέρος του βίντεο, καθώς αυτό εκτελείται ή σύρετε το ποντίκι επάνω στο βίντεο. 

Ημισέληνο Barbariga

Περιήγηση 360° από το εσωτερικό του φρουρίου της Σπιναλόγκας με κατεύθυνση προς την ημισέληνο Barbariga που προστατεύει το νότιο μέτωπο της νήσου. Η εξερεύνηση ξεκινά από το εξωτερικό της ημισελήνου και περνά στο εσωτερικό της, προσφέροντας πανοραμική θέα του κόλπου της Ελούντας.

Διάρκεια 06:00 λεπτά.


Περιμετρικός δρόμος

Περιήγηση 360° από το εσωτερικό του φρουρίου της Σπιναλόγκας και ολόκληρου του περιμετρικού δρόμου της νησίδας. Μέσω του κεντρικού δρόμου περνά από τα οθωμανικά καταστήματα, στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα, τις οικίες και την Κύρια Πύλη ως τους Κοιτώνες του Λεπροκομείου. Συνεχίζει στον παράκτιο περίβολο του φρουρίου, διασχίζοντας την ημισέληνο Michiel, τον ημιπρομαχώνα Scaramella, τον ναό του Αγίου Γεωργίου και τον προμαχώνα Donato.

Διάρκεια 17:27 λεπτά.


Κορυφογραμμή

Περιήγηση 360° στις ψηλές και απότομες βραχώδεις πλαγιές της κορυφογραμμής του νησιού της Σπιναλόγκας με πανοραμική θέα στον περιβάλλοντα χώρο, τον κόλπο της Ελούντας, την χερσόνησο της Σπιναλόγκας και τις ακτές της Πλάκας.

Διάρκεια 06:42 λεπτά.


Άγιος Παντελεήμονας, Νοσοκομείο, Άγιος Νικόλαος

Περιήγηση 360° από τις θολωτές δεξαμενές στο ύψος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα με κατεύθυνση προς το Νοσοκομείο του Λεπροκομείου και τέλος το ναό του Αγίου Νικολάου.

Διάρκεια 03:24 λεπτά.

Εσωτερικό οικίας

Περιήγηση 360° από τα οθωμανικά καταστήματα έως το εσωτερικό οικίας του οικισμού η οποία σώζει το μεσοπάτωμά της.

Διάρκεια 04:05 λεπτά.

Porta Maestra, αίθουσα της φρουράς, ημισέληνο Michiel

Περιήγηση 360° από τη δυτική αποβάθρα έξω από την Κύρια Πύλη (Porta Maestra), την οποία διασχίζει. Συνεχίζει στο εσωτερικό της Αίθουσας της Φρουράς - Απολυμαντήριο. Ακολουθεί τον κεντρικό δρόμο διασχίζοντας τις αναστηλωμένες οικίες και τους Κοιτώνες του Λεπροκομείου για να φτάσει στην ημισέληνο Michiel.

Διάρκεια 04:47 λεπτά.

Οθωμανικά καταστήματα, τρίδυμο κτήριο, Άγιος Νικόλαος

Περιήγηση 360° από τον κεντρικό δρόμο στο ύψος των οθωμανικών καταστημάτων με κατεύθυνση προς το τρίδυμο κτήριο και τέλος το ναό του Αγίου Νικολάου.

Διάρκεια 04:53 λεπτά.

Νότια πυλίδα, οικία 102

Περιήγηση 360° από τη νότια πυλίδα στο εσωτερικό του φρουρίου της Σπιναλόγκας ως την διώροφη οικία 102 με τις τοιχογραφίες μέσω του κεντρικού δρόμου.

Διάρκεια 06:00 λεπτά.